Forum indlæg

Emne: Statistik på salg og køb samt styring af forbrug på nettet
Sendt af: Flemming Myrup
Dato/Tid: 17-10-2010 11:05:19

Én af mine kollegaer fik sat en neddroslet VESTAS husstandsmølle op. Det var starten på udvikling af en styreboks, der kan ind- og udkoble belastninger i hjemmet, så produktionen så vidt muligt ikke sælges.

Styringen skal have tilført signal fra salgs-måleren og helst også købs-måleren(Kun til statistik). Det er et indgreb forsyningsselskabet laver for et mindre beløb. Der er i styringen 3 relæudgange, som hver især kan styre en belastning. Det kan f.eks. være 2 stk. 2KWh el-patroner i centralvarmeanlæget og elvarme i værkstedet. Ved et stigende salg indkobles først én el-patron. Det betyder at salget falder med 2KWh. Men hvis vi tænker os at produktionen fortsætter med at stige vil styringen indkoble den anden el-patron, når salget er steget til den indstillede værdi. Den tredie belastning kan indkobles på samme måde. Ved faldende produktion udkobles belastningerne bagfra i samme minut som salget er nul. Hvis produktionen falder fra maks til nul, vil der gå 3 minutter inden alle 3 belastninger er udkoblet.

For at indstille alt dette skal styringen forbindes til dit LAN(netværk/internet). Så vil du fra en pc kunne indstille alle parametre. Det giver den sideeffekt at du kan sidde i Spanien og se ejendommens salg og køb til nettet eller manuelt ind- eller udkoble dine belastninger. Statistikken på salg og køb kan ses for de sidste 24 timer, hvert døgn en måned bagud og månedsvis ét år bagud.

Jeg er lærer på Skjern Tekniske Skole og vil kun samle styringerne så længe det er sjovt. Der er 2 styringer i drift, hvor den ældste nu (05.11.09) har kørt i 7 måneder uden problemer. Prisen for styringen(IFKO-1) er 2800,- .

Hvis du er blevet interesseret i styringen kan du læse mere på www.ifko.dk eller kontakte mig på flemmingmyrup@gmail.com

Til oversigt