Mød EU-kommissær Margrethe Vestager

Fredag den 15. januar 2016 kl. 9.00-11.30 på Dokk1 i Aarhus.

Strategier for bæredygtig energi:
Løsninger til en effektiv, grøn omstilling

Oplæg ved Margrete Vestager om aktuelle konkurrencespørgsmål for vedvarende energi, som Europa Kommissionen arbejde med og om hendes roller og arbejde med dem.

Hvordan vurderer Kommissionen at vi kan sikre den nødvendige udbygning med vedvarende energi til omstillingen væk fra fossil energi?
Hvad betyder i den sammenhæng EU's begrænsninger for energiafgifter, for PSO og for ordninger til fremme af VE? (fx krav om udbudsprocedurer frem for faste afregningspriser)

Replik fra Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke, Vindmølleindustriens direktør Jan Hylleberg, VedvarendeEnergis politiske koordinator Gunnar Boye Olesen og spørgsmål fra salen.

Oplæg fra kontorchef Marie Louise Hede, Energistyrelsen, om Energistyrelsens overvejelser for hvordan afregningsregler og støtte til vindkraft og solceller fremover udformes med overholdelse af de aktuelle EU-regler.

Sted
Dokk1, overetagen, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Arrangører
International Network for Sustainable Energy - Europa, Ingeniørforeningen IDA, miljøorganisationen VedvarendeEnergi og Danmarks Vindmølleforening.

Læs referat fra dagen i Naturlig Energi, februar 2016