Nemmere at placere nye vindmøller langs motorvejene

Afstandskravet mellem vindmøller og motorveje er nu nedsat til 1 x møllens højde.
Det er den klare anbefaling fra en arbejdsgruppe under Transportministeriet, som har vurderet trafiksikkerhed i sammenhæng med eventuelle risici for møllehavarier, nedblæsning af is og forstyrrelser af bilisternes udsyn. Arbejdsgruppen har også vurderet tilsvarende afstandskrav i vores nabolande og anbefaler at vindmøller fremover kan placeres i en afstand af 1 gange møllehøjden fra overordnede vej og jernbaner. Dog kan afstandskravet øges op til 1,7 gange møllehøjden, hvis der foreligger konkrete sikkerhedsmæssige problemer.

Oprindeligt havde Vejdirektoratet tilbage i 2009 blot kopieret det almindelige planlægningskrav i forhold til nabobeboelse på 4 gange møllehøjden til også at være gælde for motorveje. Efter pres fra bl.a. Danmarks Vindmølleforening, som har ønsket en nærmere undersøgelse og dokumentation for afstandskravene, blev de nye regler fremlagt af Transportministeriets arbejdsgruppe i en rapport i begyndelsen af juli måned. Transportminister Hans Christian Schmidt udtalte i den forbindelse, "at Vejdirektoratet og Banedanmark nu vil revidere deres udmeldinger på baggrund af rapportens anbefalinger".

19.7.11

Læs mere

"Vejen banet for at lempe og forenkle reglerne for vindmøllers afstand til overordnede veje og jernbaner", pressemeddelelse fra Transportministeriet.

 
 
 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft