Fejl i Vismandsrapporten – igen

Pressemeddelelse fra Danmarks Vindmølleforening

Årets vismandsrapport indeholder en analyse af omkostninger ved støtte til vedvarende energi. Vismændenes modelberegning fortæller, at finansieringen af pristillæg til vindmøller belaster beskæftigelse og samfundsøkonomi.

Desværre bygger også dette års rapport fra vismændene til Det Miljøøkonomiske Råd på en mangelfuld analyse, konstaterer direktør i Danmarks Vindmølleforening, Asbjørn Bjerre.

”Alle energieksperter og politikere i Europa har for længst erkendt, at EU's CO2 kvotesystem ikke længere virker, og at EU landenes reduktion af drivhusgasser i de seneste år faktisk skyldes en kombination af den økonomiske afmatning og de etablerede målsætninger for VE-udbygning. Erkendelsen er stadig ikke nået til vismændene og kritikken af den danske energi- og klimapolitik fra den kant er efterhånden ligeså forudsigelig som unuanceret.  

Man kan ikke troværdigt lave en analyse af påvirkningen af konkurrenceevne og beskæftigelse uden at interessere sig for, at også vores nabolande er i gang med ambitiøse og omkostningskrævede klima- og energipolitikker. Men vismændene konkluderer ufortrødent, at Danmark har en ambitiøs og dyr klima- og energipolitik – fordi vi i 2020 måske vil opnå en højere andel af vedvarende energi end vores formelle EU mål.

Som tidligere har vismændene en teoretisk og snæver tilgang til energipolitik. Det er bedrøveligt at Vismandsinstitutionen heller ikke i år formår at interesse sig for de gevinster som VE-udbygningen beviseligt giver i forhold til sparede miljø- og sundhedsomkostninger, øget forsyningssikkerhed og positive effekter for beskæftigelse og eksport.”

Vismandsrapporten 2014, Det økonomiske Råd, 26.2.14

Danmarks Vindmølleforenings kommentarer til vismandsrapporten 2014

Notat fra 2013, hvor der tilsvarende blev påpeget en række fejl og misvisende ræsonnementer.

26.2.14

 

Læs mere

Vismandsrapporten 2014, Det økonomiske Råd, 26.2.14

Danmarks Vindmølleforenings kommentarer til vismandsrapporten 2014

Notat fra 2013, hvor der tilsvarende blev påpeget en række fejl og misvisende ræsonnementer.

     
 
 
 
 
 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft