Undgå ekstra-regninger ved skift af servicefirma

I forbindelse med ønsket om at reducere omkostningerne til drift af møllerne, særligt for de lidt ældre møller, udtrykker mange medlemmer fortsat interesse for, og overvejer ofte muligheden for, at skifte
serviceudbyder.

Som konsekvens har Danmarks Vindmølleforenings
tekniske konsulenter valgt at tilbyde en ny type inspektion til stærkt reduceret pris i forhold til de kendte tilstandsrapporter, der typisk har været brugt ved udløb af fabriksgaranti samt ved køb og salg af brugte møller.

Vi kalder den nye type inspektion for Inspektion ved serviceskifte. Der er tale om en inspektion, som er en mellemting mellem de kendte tilstandsrapporter og de
noget mindre omfattende kontrolinspektioner.

En inspektion ved serviceskifte giver et rigtig godt billede af møllens generelle tilstand, og i hvilket omfang møllen er velserviceret. Der rettes størst fokus på at give et øjebliksbillede af møllens tilstand her og nu.

Rettidig omhu er stadig en god idé. Vi anbefaler, at få foretaget dette øjebliksbillede af møllens tilstand, inden serviceaftalen med det nuværende servicefirma ophører.

Det bør overvejes at få foretaget endnu en inspektion efter ca. 1 år med den nye serviceudbyder.

Vi har ofte erfaret at en ny service udbyder præsenterer mølleejeren for flere anmærkninger med adresse til tidligere foretagne servicearbejder. Her kan en uvildig inspektion være meget gavnlig. Ligesom det er vigtigt at sikre, at der ikke er hængepartier, som burde varetages af den nuværende servicevirksomhed eller måske ligefrem påhviler denne at få udbedret. Og endelig er det betryggende at få vished for, at den nye serviceudbyder lever op til forventningerne.

Prisen for møller op til 1499 kW er 5.900 kr., for møller på 1500 kW og større koster det 7.900 kr.

Hvis din møllenabo også bestiller et eftersyn samtidig, tilbydes i begge en rabat på 5%, hvis begge møller står indenfor 15 minutters kørsel fra hinanden. Det gælder
naturligvis også, hvis der er samme ejer på to eller flere nabomøller. Alle priser er eksklusive moms, inklusive kørsel og rapport i PDF format.

Inspektioner bør bestilles med minimum 3 ugers varsel.

10.2.16

 

Tekniske konsulenter

Læs mere

Læs mere om drift og vedligeholdelse af vindmøller

 
 
 
 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft