Vindmøller i Nissum Bredning

Som en del af energiaftalen i 2012 om etablering af kystnære vindmøller blev det besluttet at op til 50 MW kystnært placerede vindmøller skulle etableres som forsøgsmøller med en fast afregning på 70 øre i 50.000 fuldlasttimer.

Flere har været interesseret. Energi- Forsynings- og Klimaministeriet har nu meddelt, at det bliver forsøgsmøller på en placering i Nissum Bredning mellem Lemvig og Thyborøn, der får bevillingen.

Det drejer sig om 4 stk. 7 MW møller fra Siemens Wind Power, hvor forsøgselementet er et nyt vindmøllefundament og en ny transmissionsteknologi. Begge med det formål fremover at nedbringe omkostningen ved havvindmøller.

Med bevillingen virkeliggøres et mølleprojekt, der har været undervejs i mange år.

Efter 4 års forarbejde inviterede et nystartet Nissum Brednings Vindmøllelaug i 2008 borgere i Lemvig Kommune til at tegne sig for andele i en kommende vindmøllegruppe i Nissum Bredning. I løbet af 2 dage blev der udsolgt. 1.973 borgere i kommunen tegnede sig for de udbudte andele til ca. 350 mio.kr. og indbetalte et forskud på 3,5 mio. kr.. 800 interesserede borgere blev der ikke plads til. De kom på venteliste.

I 2011 fik møllelauget tilladelse til at opføre møller, men først med forsøgsbevillingen kan man nu realisere projektet. 55 % af andelene vil blive ejet af møllelaugets medlemmer og 45 % af det lokale elselskab Jysk Energi, det tidl. NOE.

Nye forsøgsmøller skal fastholde Danmarks førerposition, pressemeddelelse fra Energi- Forsynings- og Klimaministeriet.

10.2.16

 

Læs mere

Nye forsøgsmøller skal fastholde Danmarks førerposition, pressemeddelelse fra Energi- Forsynings- og Klimaministeriet.

Læs mere om vindmøller på havet og kystnære møller

 
 
 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft