Forsøg med radarstyret lysafmærkning

DTU Vindenergi på på testcentret i Østerild har nu endelig fået tilladelse til et forsøg med radarstyring af det hvide markeringslys på møllerne.

I stedet for det permanente, hvide markeringslys monteres lavintensive ikke blinkende rødt lys der er tændt hele tiden samt en radarstyring, så det hvide markeringslys slukkes om natten, hvis der ikke er luftfartøjer indenfor en radius af 5.500 meter.

Dispensationen, som er givet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, gælder i 5 år.

"Vi er glade for at vi nu har fået tilladelsen. De næste 5 år er en prøveperiode, hvor vi skal undersøge effektiviteten af radarovervågningen. Der er sådan set allerede lavet undersøgelser, men vi er ikke bekendt med, at der er lavet registreringer af systemeffektiviteten over en længere periode, og det tror vi er vigtigt i forhold til at brede teknologien ud til anvendelse i både Danmark og mere globalt både i forhold til vindmølleafmærkning men også i forhold til eksempelvis TV-master", siger Peter Hjuler Jensen, viceinstitutdirektør på DTU Vindenergi

Peter Hjuler Jensen ser ikke nogen hindring for, at man på sigt også kan reducere lysafmærkningen på eksisterende vindmøller, hvis Trafik og Bygningsstyrelsen godkender det.
Det er endnu for tidligt at gætte på omkostningerne ved montering af radarstyring i møller.

Et vellykket resultat vil få stor betydning for naboerne accept af møller på 150 m. Ikke bare ved testcentrene Østerild og Høvsøre, men endnu vigtigere ved kystnære og eventuelt kommende højere produktionsmøller på land.

1.2.17

 

Læs mere

Læs mere om reglerne for opstilling af vindmøller

 

 

 
 

 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.