SF overvejer ny støtte til gamle møller

Ifølge EnergiWatch er SF ved at undersøge muligheden for at lave en støtteordning til ældre vindmøller i forbindelse med en opgradering eller udskiftning af en komponent.

Forslaget om en moderniseringsordning, der stammer fra Danmarks Vindmølleforening, vil sikre den samfundsmæssigt billigste vindmøllestrøm.

Pia Olsen Dyhr har i spørgsmål nr. 252 i Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget spurgt ministeren om han vurderer, at det vil være muligt at indføre en moderniseringsordning, som kunne tildele ny støtte til eksisterende vindmøller, der bliver levetidsforlænget og får udskiftet hovedkomponenter, som f.eks. gearkassen.   

"Vi har stillet spørgsmålet, fordi Vindmølleforeningen har et forslag om at yde støtte til levetidsforlængelse af gamle vindmøller, som ellers ville blive taget ud af drift. Ifølge foreningen vil et sådant tiltag være en billig måde at få (lidt) mere vindenergi på. Det kan f.eks. være møller, hvor der er brug for en ny gearkasse," lyder det i et skriftligt svar fra SF til EnergiWatch.

8.5.17

 

Læs også

Ministersvar om moderniserings- og overgangsordning

Anbefalinger til en tilskudsreform for landvind. Henvendelse fra Folketinget fra Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien

Politikere, Energistyrelsen tænder advarselslampe, pressemeddelelse om Basisfremskrivning 2017, 13.3.17

Landvind #21Feb2018. Leder i Naturlig Energi, marts 2017

Følg på Twitter

#21Feb2018

 

 
 

 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.