67 % af befolkningen vil have flere vindmøller

67% af den danske befolkning vil gerne have flere vindmøller på land, viser den nyeste meningsmåling, som er udført af Nordstat for netmediet Altinget. 

Undersøgelsen viser også variationerne mellem by og land, når det gælder tilslutningen.

I forhold til sidste måneds meningsmåling, hvor 58% af de adspurgte var ”helt enige” eller ”enige” i, at der kunne rejses nye møller i deres kommune, viser den aktuelle undersøgelse, at mellem 64 og 69% af de adspurgte mener, at der bør bygges ”lidt flere” eller ”mange flere” vindmøller på land. På landsplan mener 14% det modsatte.

Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller har ifølge Altinget ikke meget til overs for meningsmålingen, fordi de adspurgte ikke er blevet oplyst om, hvor tæt på naboer, vindmøller kan opstilles. Derudover påpeger naboforeningen, at tilslutningen til flere vindmøller er størst i København, hvor de adspurgte kun har en lille risiko for at få en vindmølle som nabo.

Undersøgelsen viser, hvordan svarene fordeler sig på hovedstaden, Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland. Og tilslutningen er ganske rigtig størst i København, hvor 69% går ind for flere møller, men den er faktisk lige så stor, 69%, i Nordjylland og kun lidt mindre i Midtjylland - 68% - og i Syddanmark og på Sjælland, hvor 64% af de adspurgte gerne vil have ”lidt flere” eller ”mange flere” vindmøller.

De adspurgte, som mener, at ”der slet ikke skal bygges flere vindmøller på land” fordeler sig på 12% i København, 13% på Sjælland, 18% i Syddanmark, 13% i Midtjylland og 14% i Nordjylland.

10.5.17

 

Læs mere

Tre ud af fem danskere vil have flere vindmøller på hjemegnen, holdningsundersøgelse, EnergiWatch, april 2017

Ny måling: Flertal af danskere vil have flere vindmøller på land, holdningsundersøgelse, Altinget, maj 2017 (kræver login)

Læs mere i faktablad M6 "Det mener danskerne om vindkraft"

 

 

 
 

 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.