Gode muligheder for danske projektudviklere i Norge

Danmarks Vindmølleforening afholdte den 8. januar 2018 et seminar i Oslo sammen med den norske vindmølleforening NORWEA om mulighederne for danske projektudviklere i broderlandet mod nord.

10 danske projektudviklere var rejst med Danmarks Vindmølleforening til Norge for at høre om vilkårene for opstilling af vindmøller, herunder planlægningsmæssige udfordringer og økonomien i vindkraften i Norge.

Efter udgangen af 2021 skal alle nye vindmøller i Norge etableres uden tilskud. Men på trods af dette var vores norske søsterorganisation fortrøstningsfuld i forhold til vindkraftens fremtid, da landet har gode vindressourcer. De planlægningsmæssige vilkår er desuden noget lempeligere end i Danmark, da der f.eks. ikke er højdebegrænsninger for nye landvindmøller.

En række vindmølleprojekter er allerede etableret i Norge på baggrund af udenlandske investeringer og NORWEA opfordrede de danske projektudviklere til at undersøge mulighederne, f.eks. i form af en række projekter, der allerede var godkendte hos de norske myndigheder.

15.1.2018

Danmarks Vindmølleforening afholdt seminar for danske projektudviklere om opstilling af vindmøller i Nroge

 

Danmarks Vindmølleforening afholdt seminar for danske projektudviklere om opstilling af vindmøller i Nroge
 

 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Da Danmark fik vinger. Bogen om 40 års vindmøllehistorie
 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft