PRESSEMEDDELELSE 29. juni 2018

Flot, enstemmigt energipolitisk forlig med en enkelt torn.

Efter at have forskanset sig i Finansministeriet de sidste par dage, er samtlige Folketingets partier blevet enige om en ny, aftale om udviklingen i den danske energisektor frem til 2030. I en kommentar til aftalen udtaler Danmarks Vindmølleforenings direktør, Christian Kjær:

”Det danske Folketing blev i dag enig om et mål på godt 55 pct. vedvarende energi og 100 pct.  vedvarende elektricitet i 2030. Det er en bemærkelsesværdig bedrift. Folketinget fortjener ros for et enstemmigt og flot kompromis. Med aftalen undgår den danske energisektor at blive taget gidsel i en kommende valgkamp og Folketingets energipolitikere kan derfor tage på ferie med god samvittighed.”

”Støttefri vindkraft på land vil være en realitet inden længe, og det samme vil gælde sol og havvind på lidt længere sigt. Det vil gøre det muligt for Danmark at overgå det politiske ambitionsniveau.”

”Derfor er det også meget uheldigt, at man har valgt at sætte et loft over antallet af landmøller, som er Danmarks billigste energiteknologi. Begrænsningen lader hånt om ønskerne om teknologineutralitet og ligeværdig konkurrence. Den vil samtidig risikere at føre til opstilling af overdimensionerede vindmøller, der ikke er teknologisk og økonomisk optimerede.”

Kontakt
Christian Kjær, direktør: Tlf. +45 9360 2023
ck@dkvind.dk

29.6.18

 

Læs mere

Læs mere om Danmarks Vindmølleforening

Medarbejdere i Danmarks Vindmølleforening

 

 

 

 

 

Det mener vi

Se også vore pressemeddelelser, rapporter, notater mm.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Da Danmark fik vinger. Bogen om 40 års vindmøllehistorie
 

Myter om vindkraft

Danmarks Vindmølleforening begår seriemord på de første 12 myter om vindkraft