Nyt vindmølleprojekt

Rundt om i landet er interessen for at opstille nye vindmøller stor. Og spørgsmålene er mange. Hvordan skal et projekt gribes an?

Vi anbefaler, at man starter med at kontakte kommunen for at høre, hvor der kunne være plads. Tag derefter en snak med naboer og venner i lokalsamfundet. Måske vil andre være med til at investere i vedvarende energi.

Møllelav

Møllelav er et særligt, dansk fænomen, som man kommer fra hele verden for at lære af.

Omkring i landet samles borgere lokalt omkring organisering, etablering og drift af en vindmølle. For få år siden havde mere end 100.000 danskere andele i et møllelav.

I takt med at vindmøllerne blev større og dyrere, etableredes færre møllelav. Nu er der imidlertid fokus på atter at styrke det lokale engagement, bl.a. ved hjælp af en garantifond på 10 mio. kr., hvor møllelav kan søge garantidækning af omkostninger til forundersøgelser.

Start selv et mølleprojekt og/eller møllelav

Det er muligt selv at lave et vindmølleprojekt og også at stifte et vindmøllelav.

Danmarks Vindmølleforenings konsulenter kan hjælpe med enkeltopgaver eller støtte i hele forløbet.

Ring og få en snak inden du gå i gang!

 

Se også programmet for Danmarks Vindmølleforenings temadag "Nyt projekt" tirsdag den 26. april 2016 i FredericiaSe også præsentationerne fra Danmarks Vindmølleforenings temadag "Nyt projekt" tirsdag den 26. april 2016 i Fredericia

 

 

 

 


Lovgivning

Se oversigt over love og bekendtgørelser for opstilling af vindmøller.

Den gode proces

Danmarks Naturfredningsforening, KL, Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien har i samarbejde lavet en publikation for at medvirke til at skabe en smidig vindmølleplanlægning, der afbalancerer borgerinddragelse og miljø. og planlægningshensyn.

Den gode proces

Den gode proces 2.0 (resultat af workshop), december 2011

Garantifond

Læs mere om muligheden for at få garanti til nye vindmøllelav

Valg af mølle

Hvilken mølle skal man vælge? Artikel af teknisk konsulent Strange Skriver i Naturlig Energi, februar 2013

 
 
 

 

Har du brug for starthjælp?

Som medlem af Danmarks Vindmølleforening kan du kontakte os for råd og vejledning.

Danmarks Vindmølleforenings konsulenter er uvildige og erfarne specialister, og kan tages med på råd i alle faser og inddrages i f.eks. vindberegninger, visualiseringer og økonomiberegninger. Vi kan også tilbyde at stå for hele projektet.

Konsulenter

Bliv medejer af et vindmøllelav